Böcker om hundar

Det finns mycket litteratur som handlar om våra älskade hundar. Vissa är faktaböcker som bland annat lär oss om hundars beteende och sjukdomar. Andra böcker är påhittade och handlar ofta om den starka relationen mellan hund och människa. Serien om collien Lassie är förmodligen de mest kända böckerna som handlar om en hund. Böckerna om den trogna hjältehunden har filmatiserats flera gånger och blivit älskad i stora delar av världen. Lassie skrevs av Eric Knight och gavs ut i slutet av 30-talet. Lassie blev så populär att efterfrågan på rasen collie sköt i höjden.

Två boktips du inte får missa

Även om du inte har en egen hund så finns det många läsvärda böcker. Ett tips är att läsa “Enzo och konsten att köra fort i regn” som är skriven av amerikanen Garth Stein. Det är en annorlunda bok eftersom den är skriven ur hundens Enzos perspektiv. Det är en bok som får dig att både skratta och gråta när Enzo berättar om sin människofamilj. En ny bok i bokhyllan är “Nortons filosofiska memoarer” där Håkan Nesser skriver sin hunds memoarer. En lättläst och kort bok där vi får ta del av Nortons resor och äventyr, både i Sverige och i utlandet.

Böcker är till för att synas

När det gäller faktaböcker om din hund och andra husdjur är det bra att ha dem nära till hands. När din hund har ätit upp hela chokladasken eller kliar sig frenetiskt bakom örat vill du inte tillbringa timmar med att leta efter rätt bok. Som tur är brukar omslagen på hundböcker vara tjusiga och förtjänar en hedersplats i hemmet. Kokböcker visar vi gärna upp och det borde vi även göra med annan litteratur. På Skånska byggvaror finns olika träslag som passar till platsbyggda bokhyllor. Böcker och bokhyllor kan rätt arrangerade bli riktigt snygga inredningsdetaljer, särskilt om du visar böcker med söta hundpärmar. Dessutom har du alltid boken nära till hands när du behöver tips och råd eller bara underhållning.