Försäkra din fyrbenta familjemedlem

De flesta hundägare väljer att försäkra sin fyrbenta familjemedlem eftersom det kan vara bra om olyckan är framme eller vid sjukdom. Att ha en försäkring på din hund kan i och för sig vara ganska dyrt, men du bör tänka på hur mycket det ingår i den.

Du kan jämföra försäkringar som de olika försäkringsbolagen erbjuder och hitta den försäkring som passar dig bäst. De flesta vovvar är både nyfikna och pigga, men ibland kan de skada sig i leken eller rent av bli påkörda av fordon. Du kan hitta försäkringsbolagen via nätet och söker via sökmotorer, precis som om du skulle behöva ett företagslån hos Qred.com till ditt företag. Svårare än så är det inte!

När ska du försäkra?

Skaffar du en valp så bör du försäkra den redan från första dagen du är ägare, men absolut senast då den blir fyra månader. Efter att du tecknat en försäkring gäller det att du ser till att hunden är försäkrad resten av livet. Skulle du avbryta försäkringen för en kortare tid, kan det kosta mer när du försäkrar hunden igen. Köper du en vuxen hund, bör du kontrollera vilket försäkringsbolag som ägaren hade och sedan ta över den helt enkelt.

Olika försäkringar hos försäkringsbolagen

Den billigaste försäkringen behöver inte innebära att den är bäst. Försäkringsbolagen har varierande omfattning på deras försäkringar. Innan du bestämmer dig för vilken försäkring du ska ta, bör du läsa på om hundrasens hälsa. Då vet du vad du ger dig in på och kan förvänta dig att hunden kan drabbas av. Är du minsta lilla osäker så prata med uppfödaren om vilka råd om hälsan hos rasen och dess välbefinnande som denna har.

I en hundförsäkring ingår det vanligtvis en typ av livs- och veterinärvårdsförsäkring. Du behöver också kontrollera om du kan behöva en försäkring som täcker behandlingar med rehabilitering och medicin eller du kanske behöver en speciell försäkring. Det finns särskilda försäkringar för hundar som ska ställas ut, sporta eller arbeta.

Vid ett valpköp bör du fråga uppfödaren om valpen har blivit försäkrad mot så kallade dolda fel. Detta innebär att hunden kan ha ett fel som inte finns när du hämtar den, men kan dyka upp vid ett senare tillfälle. I samband med att du hittar din nya fyrbenta familjemedlem ska du också få ett besiktningsintyg som högst får vara en vecka gammal för att försäkringen mot dolda fel ska gälla utifall att det dyker upp ett fel när valpen har blivit äldre.

Vem vänder du dig till?

Är du intresserad av att skaffa en försäkring för din hund, kan du kontakta försäkringsbolagen via nätet eller besöka något kontor någonstans i Sverige. Du kan få personlig rådgivning som är kostnadsfri och du behöver inte teckna någon försäkring. Tecknar du ändå en försäkring har du 14 dagar på dig att ångra dig och annullera den.