Hundar till salu på nätet

Idag är det väldigt vanligt att man säljer sina valpar via internet, något som kommer med både för-, och nackdelar. Det blir betydligt mycket enklare för en potentiell köpare att investera i sin nya vän, men det blir också enklare för människor som kanske inte tänkt igenom hundägandet ordentligt att köpa en valp. Det har även blivit lättare för smugglare att sälja de hundar de för in illegalt i landet.

Att adoptera en hund

Om du funderar på att bli hundägare så är det inte nödvändigt att du köper en valp från en bra kennel. Det finns ett stort antal övergivna och hemlösa hundar här i världen, och några utav dem finner du hos Djurens vänner. Det finns även utländska djurrättsorganisationer du kan vända dig till om du önskar adoptera en hund som farit illa. På internet kan du många gånger titta på bilder på de hundar som för tillfället söker ett nytt hem, samtidigt som du får lite information om varje individ. Vem vet, kanske kommer ditt hundägande bli En solskenshistoria!

Vart letar man?

Det finns ett flertal sidor på nätet du kan besöka om du letar efter en ny hund. allaannonser är en utav dem, men även Blocket och Vovve fungerar. Framförallt den sistnämnda sidan kan vara lämplig då samma sida även har en mängd information om olika raser samt forum man kan besöka för diskussioner med andra hundintresserade. Var dock noggrann med vem du köper hund av. På internet kan nämligen vem som helst annonsera och det är inte alltid säkert att säljaren vill ditt och hundens bästa.