Mode för hundar

Är man modeintresserad så brukar detta inte endast gälla kläder utan även accessoarer och gadgets. Man behöver inte vara rik för att vara trendig då man kan hitta snygga saker på gant rea och genom att gå in på nätet och hitta saker som kompletterar looken. Det är snarare frågan om att ha sin alldeles egna, personliga smak som uttrycker den man är och vad man står för. Få vill förmodligen se ut som en skyltdocka?

Har man hund kan man göra många roliga saker för att få sin bästa fyrbenta kompis att matcha en själv och sitt temperament och möjligheterna är oändliga. En cool piratbandana gör taxen till en liten bandit istället för en respektabel herre och en regnjacka i leopardprint får labradoren att se ut som det vilddjur som den verkligen inte är. Genom att utsmycka sin vovve får man många roliga stunder med den då alla hundar älskar att umgås med sin matte eller husse, och man kan dessutom dela ut leenden och gott humör åt sin omgivning.

Klä hunden efter säsong

Alla hundar är inte födda in i det klimat som de lever i. Eftersom raser exporteras och importeras så finns det hundar som klarar olika typer av klimat olika bra och därför är det viktigt att som ägare vara uppmärksam på detta. En långhårig hund klarar överlag kyla bättre än en korthårig sådan, men en Yorkshire terrier kan få hur lång päls som helst utan att för den skull klara låga temperaturer. Som hundägare bör man därför se till att dessa hundar har varma vinterjackor till kallare dagar och avsvalkande mattor för eventuella värmeböljor.

Vissa hundar har mycket känsliga ögon och om de vistas i mycket soliga miljöer kan man faktiskt vänja dem vid att ha en liten solskärm på sig när de är ute på promenad. Andra hundar har en naturlig lugg som klarar solen, och hos dem är det viktigt att inte klippa denna lugg.

Hundar och mode

Alla har väl sätt rikemansdamer i stil med Paris Hilton gå omkring med sina hundar i Louis Vuitton-väskor, klädda i diamanter och de stora modehusens kläder? Varje år släpper många av de största modenamnen

kollektioner för hundar, inklusive kända namn som Gucci och Monki, till exempel. Här handlar det om snygga små jackor med roliga slogans som “BFF” (Best Friends Forever) och trendiga hoodies, liksom kläder och attiraljer för deras ägare som till exempel paraplyer med tryckta hundmotiv. Mössor, strumpor och nyckelringar är andra föremål, liksom tröjor och hattar som matchar ägare och dennes hund. Trendigare kan det knappast bli och många kommer garanterar att vrida på huvudet då ni passerar dem på gator och torg. Gör det till en rolig grej och var inte rädd för att stå ut i mängden!